Diagnoza rak


Diagnoza rak… diagnoza, ob kateri za trenutek ostaneš brez besed… Diagnoza, ki globoko zadane bolnike in tudi njegove bližnje, pravzaprav vse, ki čutijo globjo povezanost z “bolnikom”. Ne bom ga imenovala bolnik, saj pravzaprav ni bolan, le njegova/njena duša je tako ranjena, da drugače, kot je že kazala, ne zna več pokazati. In ne dopušča več prostora živeti na enak način.

 

Tudi jaz sem doživela ta šok, to bolečo mentalno, čustveno in energijsko rano. Povedala vam bom  nekaj najpogostejših telesnih, čustvenih in miselnih blokad, ki spremljajo diagnozo rak. 

 

Kako ste reagirali ob diagnozi rak? Se vam po glavi poraja vprašanje: Zakaj jaz? Žrtev sem. 

 

Šok in travma ob tej novici ubijata radost, ugašata luč. Kaj se dogaja v telesu in zakaj?

 

Na fizičnem telesu raka lahko odkrijemo z različnimi aparaturami, ultrazvokom ipd. Sicer pa tumorji nastajajo skozi življenje in nakazujejo k presežku potlačene žalosti, jeze, ki so ostale neizražene.

 

Kako diagnoza rak vpliva na ostala telesa in čakre (tako pri obolelem kot pri svojcih)?

 

1) Šok in travma pošteno ohromita energijsko polje človeka, kar izgublja na intenzivnosti, sovpada z nenadnim padcem energije. Kar nakazuje k temu, da se težje spopadamo s strahom in se situacijam rajši izognemo, saj nam zmanjka energije, ki nas podpira, da bi se soočili z njimi.

2) Tema vstopi v človeka, kjer je vse manj sonca, sij izgine, zapira se trebušna čakra (sije v rumeni barvi). Zato stiska, duši, občutimo strah (Strah pred tem, kaj bo. Strah pred nepoznanim. Smilimo se sebi. Občutek nemoči. Občutek, da je prepozno. Občutek, da ne moremo nič več spremeniti – ki je seveda neresničen in ILUZIJA.).

fizično telo eterično telo čustveno telo mentalno telo duhovno telo

3) Zapira se srčna čakra (nakazuje na žalost, pomanjkanje radosti, veselja, hvaležnosti), kar se na fizičnem telesu kaže kot stiskanje in bolečina v prsih (čez čas se lahko izrazi v obliki pljučnih bolezni, bronhitisa).

4) Zaprta grlena čakra kaže na strah pred spremembami, na pomanjkanje energije za udejanjanje sprememb. Hkrati pa (nezaveden) občutek krivde svojcev (da bi lahko kaj več naredili, da se bolezen ne bi zgodila).

Zelo pomembno vlogo pri tem ima mentalno telo, v katerem domujejo zavedna in nezavedna prepričanja. Ta intenzivno vpliva na čustveno, eterično in fizično telo in na vpliv diagnoze. Lahko pozitivno, lahko negativno. Najpogosteje ga “pod(p)irajo” ga čustva, ki so vse prej kot pozitivna.

 

Pogosto vzorec “vdaja v vlogo žrtve”, ki v prevodu pomeni, “sam si ne morem več pomagati”,”sem žrtev bolezni”, “konec bo” in s tem velik padec osebne moči in hkrati samozavesti in občutka, da lahko bolnik sam kaj naredi oz. ima vpliv potek dogodkov. Dejansko ima vpliv, na misli, na čustva, na telo (kaj vanj vnaša, s čim ga hrani).

 

Čustveno telo pa prežema žalost in jeza, krivda, pomanjkanje veselja.

 

Duhovno telo in poglabljanje vase pa postreže z odgovori na vprašanje: Zakaj jaz? Predvsem zakaj nisem slišal/a prej, zakaj sem moral tako globoko pasti?

Namen duhovnega telesa: Za dušo je vsaka bolezen učenje in priložnost za spremembo in začetek nove poti, ki se dogaja samo za vas in zaradi vas. In s tem priložnost da spremeni, da odpusti in da se osvobodi.

Kaj doživljajo svojci obolelega za rakom?

 

Vzorci, ki se lahko pri diagnozi rak pojavljajo pri svojcih:

 • strah pred izgubo
 • strah pred neznanim in pred tem, kaj bo
 • strah, da me boš zapustil/a
 • nezavedni občutki krivde
 • strah pred spremembami
 • Pretirana skrb za DRUGEGA (in ob tem zapostavljanje sebe)? Hkrati  bolniku odvzemate moč in mu sporočate : “Bogi si.” Rabiš pomoč. “Ne zmoreš sam.” “Smiliš se mi.”
 • Skrb ali boste ostali s partnerjem.
 • Potegne vas s v strahove in najbolj temne scenarije.
 • Podobno občutijo v poklicih, ki zahtevajo veliko skrbi (vzgojitelji/ce, bolniške sestre, mladi starši).
 • Ko se moramo čustveno posloviti od pokojnika.
 • Ko greste na zdravljenje, vas pretirano skrbi.
 • Pretirana skrb, kako se bo odvijala bolezen.
 • Oklepanje diagnoze.
 • Potenciranje strahov. Imate bolečino in strah: “Kaj pa če imam raka? (ob nepotrjeni diagnozi)” In vidite vse najslabše.

 

Zakaj terapevti pri postavljanju diagnoze ne vidijo raka?

V kolikor je oboleli za rakom nekdo, ki ga dobro poznate in vam je pri srcu, ali ste kako drugače navezani nanj, se lahko zgodi, da pri diagnostiki “spregledate” prisotnost raka. Zakaj? Reiki za mojstre učitelje in napredne reiki stopnje za vse, ki ste že reiki mojstri ali reiki učitelji/ce.

Dobra novica je, da si pri tem lahko pomagamo. Nič ni narobe, če sami tega ne zmoremo in poiščemo pomoč. Po – moč. Ključnega pomena, saj energijsko polje človeka zaradi ranljivosti izgublja na intenzivnosti, sovpada z nenadnim padcem energije.

Edina dolgoročna rešitev, ki lahko prinese zdravje: sprememba in akcija!

 

diagnoza rak - tumor

Sprememba na fizičnem, eteričnem, čustvenem, mentalnem telesu! Uporabite lahko katerokoli tehniko

Rešitev –  izstopi iz čustvene ujetosti. Blažijo rano, blažijo šok, travmo. Vračajo radost, veselje in zaupanje. Bachove kapljice – povezava, ki jih je razvil dr. Bach, ki dokazano delujejo.

Ne bom te imenovala bolnik, saj nisi bolan. Duša komunicira s tabo. Ta nikoli ne umre, večno živi in se uči in uči.

Začni takoj!

 

Spoštovani tudi jaz sem bila v podobni situaciji. V situaciji, ki mi je prisilila, da sem prenehala s stvarmi, ki sem jih “napačno” počela. Spremenila sen način delovanja, mišljenja in življenja. Enostavno ni bilo več prostora in mi je bilo odvzet način, da bi počela te stvari na enak način. In uspelo mi je…

Samo 1% možnosti bolnikov na svetu z boleznijo (ni bila rak), ki sem jo imela jaz, preživi. In uspelo mi je!

Zakaj in kako? Še sama ne vem zagotovo, temu lahko rečem moč zaupanja,  da me ima Oče in vesolje rado ali preprosto sreča. Naj prežame tudi vas.